Qigong-ul este arta cultivarii vietii, a mentinerii sanatatii prin intarirea corpului fizic si dezvoltarea intelepciunii.
El este destinat pentru preventie, dar prin practica perseverenta permite si vindecarea unor afectiuni, mentinerea tineretii si prelungirea vietii si dezvoltarea capacitatii de perceptie, a gandirii si a cunoasterii.

 

Baterile Qigong (sau  Tehnica Camasa de fier)

Baterile Qigong (sau  Tehnica Camasa de fier) -  din stilul QilinGong- sunt destinate sa inatreasca organismul practicantilor de Qigong,  asta implica lovirea ritmica a corpului, o forma de automasaj ( Nu inseamna ca cineva se bate cu altcineva!).  Aceste bateri  (automasaj) se executa de fapt de-a lungul meridianelor, avand scopul deblocarii meridianelor energetice.

 

Dar ce sunt meridianele energetice? Meridianele energetice sunt canale prin care circula energia.  Studiile specialiştilor au demonstrat faptul ca aceste meridiane exista cu adevarat şi prin intermediul  Tehnicii Camasa de fier (Baterile Qigong) sunt  stimulate si punctele corespunzatoare fiecarui meridian.  

 

De ce facem acest lucru?  Pentru  insanatosire. Pentru ca disfunctiile care apar in organism sunt si ca urmare a blocarii (infundarii) canalelor energetice. Una din formele de blocare a  acestor energii este poluarea interioara, prin ranchiuna, resentimete, tristeti, frici, iritabilitate, manie, furie, ingrijorari, teama, bucurie excesiva, tensiuni  si suferinte care raman in interiorul nostru. Disfunctiile ar putea aparea si ca o constanta a esecului, a incapacitatii de a intelege, de a admite, de a resimti framantarea interioara. Toate aceste emotii negative, dupa anumita perioada, pot duce la anumite afectiuni in corpul fizic. (Bineinteles,  procesul este mult mai complex,  acesta este numai un exemplu, dar putem evita aceste blocaje atunci cand acceptam cu adevarat  un nou fel de intelegere si facem pasi in sensul acesta.)

- Efecte: 

Printr-o practica perseverenta aceasta Tehnica Camasa de fier ( Baterile Qigong)  din stilul QilinGong - are efecte asupra intregului organism, ca de exemplu actioneaza asupra oaselor, musculaturii, organelor interne, ducand la imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, a functiei respiratorii, a digestiei etc

 

Puteti practica fara probleme  Tehnica Camasa de fier ( Baterile Qigong)  din stilul QilinGong, oriunde si oricand. Cateva cunostinte de baza, care pot fi invatate la un microcurs de initiere sunt foarte bune  pentru a da corpului un tratament complet, daca va doriti acest lucru. Iar daca sunteti interesati va asteptam oricand cu drag pentru a practica aceasta tehnica.

 

 

Qigong -  Traineri QilinGong 2018