Importanta activitatii mentale in Qigong

 

In Qigong, incepand cu exercitiile de mobilitate, care sunt absolut necesare pentru a pregati corpul,  pentru a deschide meridianele energetice, cat si la celelalte tehnici folosim activitatea mentala. Nu sunt numai simple exercitii fizice. Activitatea mentala, pe langa postura corecta - miscarea corecta - respiratia adecvata,  este si ea o componenta importanta care te ajuta ca exercitiile sa aiba un randament maxim. Poate te gandesti ce inseamna activitatea mentala? Un gand pe care il emitem  reprezinta o afirmatie, care duce catre indeplinirea lui.  

 

Am sa va dau un exemplu atunci cand faci un exercitiu de mobilitate din Qigong si stai cu coloana vertebrala dreapta, genunchii nu sunt indoiti  si faci un balans pe verticala, ducand mainile la sol, ai intentia ca "vei atinge cu degetele solul". Actiunea de repetitie mentala  stimuleaza circuite neuronale din creier ca sa  va dea impresia ca  acest lucru s-a intamplat deja.  Si se va intampla.

 

Folosesti aceasta activitate mentala, dar asta nu inseamna sa fortezi corpul.  Corpul si mentalul nu sunt doua componente separate. Atunci cand ne referim la mental, nu inseamna exclusiv gandire, ci concentrare - atentie - intentie.

 Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 

Mentinerea intentiei sau a activitatii mentale sunt foarte importante,  iar in exemplul de mai sus, chiar daca la inceput nu avem mobilitatea necesara de a "atinge cu palmele solul", din cauza, sa zicem, a tendoaneleor intepenite, prin practica zilnica se va imbunatati mobilitatea si se va ajunge in punctul in care se va atinge cu palmele solul. Activitatea mentala care insoteste aceste exercitii de mobilitate au ca tinta exact acest scop.

 

Pentru aparitia efectelor dorite e importanta activitatea mentala, dar sa fim  atenti si  la miscare, postura corecta, respiratie, aferente fiecarei tehnici din Qigong. “Puterea mintii”  a fiecaruia dintre noi are o importanta colosala.  Cand vom educa si  conditiona mintea astfel incat sa asculte de ordinele noastre ea poate fi influentata pozitiv pentru a duce la rezultatele pe care le asteaptam. Cu ea putem influenta corpul fizic, si incet, incet corpul nostru poate incepe sa funcţioneze armonios pentru ca poate fi modelat de catre minte si modificat de catre minte. 

 

"Prin minte se intelege minte-inima, nu ratiune. In minte trebuie sa fie pace, liniste", spunea Maestrul Scolii noastre la unul din cursuri.

 

Asadar, daca vrei sa lucrezi cu mintea si corpul tau si nu stii cum, fa Qigong! Incepe cu un microcurs de Qigong pentru a descifra tainele acestei arte!

 

Roxana R.

 

 

 

Qigong -  Traineri QilinGong 2018