Mania afecteaza ficatul

 

Emotiile negative exercita efecte fiziologice profunde asupra organelor interne, asupra glandelor si altor tesuturi spre care se indreapta prin canalele energetice.  Una dintre emotiile negative care afecteaza organismul este mania. In Qigong, totul are o cauza.

 

Mania afecteaza ficatul. In cartea sa  „Tao – Carte completa de medicina traditionala chineza” spunea despre manie urmatoarele:  "Atunci cand mania atinge niveluri extreme, ea poate leza energia yin a ficatului, energie care controleaza sangele, bila si alte fluide asociate. Dezechilibrul rezultat permite energiei hepatice yang sa izbucneasca precum un foc necontrolat si sa urce spre inima si craniu, producand: dureri de cap, ameteli, vedere neclara si confuzie mintala. In acest sens, adjectivul “coleric” (bilious in limba engleza) se refera deopotriva la un temperament irascibil si la o disfunctie hepatica.

 

 

Accesele frecvente de manie afecteaza ficatul, fapt care mareste predispozitia spre irascibilitate, producand astfel un cerc vicios de energii emotionale distructive."

 

De aceea, daca stim ca mania afecteaza ficatul, este foarte important sa corectam aceste emotii negative, sa nu ne maniem pentru a nu leza energia ficatului.   Persoanele care se infurie des, au stari de manie incontrolabila, sunt incapabile sa se stapaneasca, au o stare de nervozitate care le intuneca mintea, se pot astepta la imbolnavirea ficatului.

 

Sunteti singurii care puteti sa spuneti Stop maniei!  Pentru eliminarea emotiilor negative exista tehnici in Qigong – Stilul QilinGong care te ajuta sa intri intr-o anumita stare de calm, de relaxare, stare benefica  nu numai ficatului, ci intregului organism.  Prin miscarile usoare, lente, naturale din Qigong putem ajuta corpul si mintea sa se relaxeze, iar energia sa circule libera pe meridiane, restabilind starea de echilibru si armonie.

 

Qigong-ul ne invata sa dominam emotiile distructive, ca mania, sa avem stapanire de sine, sa acordam respect, sa avem rabdare cu noi si cu cei din jur.

 

Daca vrei sa elimini efectele emotiilor negative practica Qigong - Stilul QilinGong!

 

Qigong -  Traineri QilinGong 2018