Niveluri in practica de Qigong

 

Unul dintre nivelurile in Qigong la care e necesar sa ajungem este atingerea unei stari optime de sanatate. Cel mai bine e sa prevenim. Daca prevenim putem mentine starea de sanatate,  iar aceasta depinde de modul cum tratam lucrurile, daca alegi Qigong-ul, asta insemna participarea la microcursuri, cursurile de initiere, practica de sala, prin asiminare de cunostinte, efectuarea corecta a tehnicilor, un mod adecvat de respiratie, diminuarea gandurilor hoinare si focusarea pe cerintele tehnicii.

  

 Prin practicarea Qigong-ului se ajunge la acea stare in care devii responsabil pentru gandurile tale  si iti tratezi  corpul cu respect mentinand un echilibru interior prin practica perseverenta.  Reusita consta in cultivarea armoniei in propria viata, dar si  in a celor din jurul tau, de fapt, sa fii in armonie cu tot ceea ce te inconjoara.

 

Toate acestea au ca efect prelungirea vietii, atingerea longevitati.  Prin Qigong iti prelungesti viata. Datorita multiplelor beneficii, tehnicile de Qigong au fost si sunt adoptate de oricine vrea sa practice, dar au fost  si sunt utilizate si de catre medici, acupunctori, terapeuti si vindecatori.  Din aceasta perspectiva, chiar si afectiunile severe sunt tratabile, fiindca  odata echilibrata energia vitala, organul sau organele afectate isi intra in ritm energetic si fiziologic normal.

 

Un alt nivel, si cel mai inalt, al Qigong-ului este dezvoltarea intelepciunii. Majoritatea persoanelor incep sa practice pentru atingerea starii optime de sanatate, pentru cresterea vitalitatii, intarirea organismului, pentru prelungirea vietii, dar cei ce continua sa practice in cele din urma isi dau seama de beneficiile spirituale. Intelepciunea isi are radacina in linistea interioara.  Pentru acest lucru, Stilul Qilingong include numeroase forme de meditatie si exercitii de relaxare.

 

Qigong -  Traineri QilinGong 2018