Practicarea miscarii este un remediu al urmarilor vietii sedentare

 

La orice varsta, sedentarismul reduce rezistenta organismului la imbolnaviri. Practicarea miscarii este un remediu al urmarilor vietii sedentare. Este mult mai usor sa prevenim, decat sa corectam, motiv pentru care este bine sa recurgem la mijloace profilactice. Qigong-ul este unul dintre ele si este un mijloc benefic sanatatii. Sedentarismul trebuie combatut pentru a ne feri de urmarile lui nefaste si prin Qigong poti face acest lucru.


Qigong- ul ajuta o persoana sanatoasa sa-si mentina sanatatea si prin practicarea lui cu perseverenta ajuta o persoana cu probleme de sanatate sa-si redobandeasca sanatatea prin echilibrarea tuturor energiilor din corp. Prin intermediul Qigongul-ui persoana poate fi ghidata spre un mod de viata fizic si mental mai echilibrat.

Momentul cand faci Qigong are o putere incredibila. Daca te bucuri de acel moment si il consideri special isi aduce propriile sale beneficii. Daca oprim si pentru o fractiune de secunda zgomotul mental neincetat si ne vom focusa pe exercitiul/tehnica de Qigong din acel moment, pe langa beneficiile aduse corpului fizic, vom gasi acea lume a linistii interioare, lume dupa care tanjim cu totii.

 Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni în picioare, munte, în aer liber, natură şi apă

 

Daca lucrul la calculator necesita multe ore pe zi sau alta activitate in care se mentine timp indelungat aceeasi pozitie, inseamna ca circulatia intr-o anumita parte a corpului va fi ingreunata, iar muschii din regiunea respectiva nu vor mai capata substantele nutritive necesare, dar poate duce si la pozitii vicioase, spatele curbat, dureri ale cefei, ale coloanei vertebrale, iar in Qigong sunt cateva tehnici, care daca sunt exersate cu perseverenta si corelate cu respiratia si activitatea mentala, ii da posibilitatea organismului sa nu mai sufere de o serie de tulburari. Unele din exercitii intaresc musculatura spatelui, a picioarelor, activeaza circulatia, contribuie la marirea capacitatii respiratorii etc. 

 

Daca dorim sa fim longevivi  e bine sa nu lipseasca miscarea. Lipsa miscarii poate atrage dupa sine atrofie musculara, obezitate, diminuarea functiilor organelor etc. Astfel, Qigong -ul contribuie la mentinerea sanatatii si a vitalitatii, impiedicand imbatranirea prematura.

 

Poti combate sedentarismul  prin Qigong. Va invit sa participati la un micro – curs, pentru a invata primii pasi din tainele Qigongului. Micro – cursurile in desfasurare le puteti vedea aici.

 

"Apa curgatoare nu stagneaza nicicand, iar balamalele unei usi folosite nu ruginesc niciodata. Aceasta se datoreaza miscarii. Acelasi principiu este valabil si pentru esenta si energie. Daca trupul nu se misca, esenta nu curge. Atunci cand esenta nu curge, energia stagneaza."
Confucius

 

 

 

Roxana R.

 

 

 Sursa foto:pixabay.com

 

 

Qigong -  Traineri QilinGong 2018