QilinGong pentru prevenirea bolilor

 

In trecut, aproape fiecare civilizatie a selectat cele mai bune practici medicale alternative proprii, fie ca vorbim de plante medicinale, acupunctura, de masaj, postul, meditatie, Qigong etc., iar astazi  suntem norocosi ca aceste informatii exista si ne sunt transmise si putem profita de intelepciunea acumulata pentru a ne imbunatati starea de sanatate.

 

Astazi, medicina energetica este o noua ramura a stiintei medicale occidentale moderne, pe cand in China are o vechime de mii de ani. In Medicina Traditionala Chineza toate bolile, atat fizice, cat si mentale si emotionale sunt diagnosticate si tratate ca fiind dezechilibre fundamentale la nivelul energiilor vitale ale sistemului uman, iar Qigong-ul a fost folosit pentru prevenirea si tratarea bolilor.

 

In China exista numeroase forme de Qigong, intre 2000 si 4000, unele au la baza principalele traditii filozofice cum ar fi: Taoismul - cel care sta la radacina Qigong-ului si este sursa celei mai vechi literaturi care spune despre tehnicile Qigong, Confucianismul - pune accent pe cultivarea caracterului, cultivarea virtutii, Buddhismul - a adaugat componenta meditativa si a aratat importanta compasiunii, iar stilul pe care noi il practicam si anume Stilul QilinGong este esentala luata din aceste 3 stiluri, dar si din Qigong-ul artelor martiale si Qigong-ul medical.

 

Stilul QilinGong este un stil destinat oamenilor moderni, practicarea lui putandu-se impleti cu viata cotidiana, nefiind nevoie de retragerea din lume pentru a obtine rezultate. Stilul QilinGong reprezinta un complex de tehnici ce au efecte benefice asupra intreg organismului, fiind una din metodele eficiente de combatere a stresului, de prelungire a vietii si de dobandire a unei sanatati optime.

 

 

Oricine se poate bucura de o sanatate excelenta, daca urmeaza o cale adevarata spre aceasta!

 

 

 

 

Qigong -  Traineri QilinGong 2018