Revigorare prin Qigong - QilinGong

 

 

Esti obosita si nu stii ce sa faci sa treaca aceasta stare? Esti suparata? Ai prea multe responsabitati? Grijile te copleșesc? Daca ai raspuns afirmativ la cel putin una din intrebari e momentul sa iei atitudine! Iti recomand sa practici Qigong - stilul QilinGong, dupa o zi obositoare si lunga la birou. Qigong-ul te revigoreaza! Pleci plina de energie, ca si cum aceasta zi obositoare nu ar fi mai existat. Important e sa-ti acorzi mai mult timp pentru tine.

 

Esti trista? Poti masura cat de trista te simti?  Poti masura cat de ingrijorata te simti? Nu! Dar, poti sa-ti dai seama de durata lor. Ingrijorarea, tristetea, supararea te pot tine o zi, doua zile sau mai mult.  Ce intamplă dacă  sunt de durata?  Daca sunt de  durata, chiar daca nu sunt vizibile, in urma lor, a emotiilor negative sau  a gandurilor  negative, pot aparea reactii fizice sub forma de neliniste sau chiar boala.  Exista legatura intre emotii, ganduri si boli.

 

Nimeni nu stie, in afara de tine de ce apar toate acestea in viata ta.  Fiecare din noi este purtatorul unei povesti care este a lui (ii apartine), care ii e proprie si care nu seamana cu nici una. Nu este nevoie sa analizeze altcineva din afara, decat tu sau medicul specializat, de ce esti suparata sau ingrijorata, pentru ca nimeni nu stie mai bine decat tine.  Solutia este sa faci ceva, sa nu ramai cuprinsa de ele. Preia responsabilitatea  in ceea ce priveste sanatatea ta, fa o introspectie, interogheza-te asupra a ceea ce se intampla in viata ta, vezi distorsiunile interioare  si actioneaza!  Poti merge la medic, poti practica Qigong etc. Important e sa faci ceva!

 foto:pixabay.com

De ce Qigong - Stilul QilinGong?(*)

 

Daca stim ca exista legatura intre emotii, ganduri si boli, prin  practicarea Qigong-ului,  fie ca e exercitiu fizic, fie ca e metoda de relaxare, iti vei dezvolta imunitatea interioara, iar cresterea imunitatii duce la o stare de bine, nedand posibilitatea afectiunilor sa se dezvolte usor.Totodata, aceste exercitii fizice, incete si relaxate, sunt instrumente unanim recunoscute in terapia stresului si numai. In China**, Qigong-ul este unul dintre  sunt mijloacele cele mai raspandite, prescrise special pentru eliminarea stresului.

 

Rivigorare prin Qigong - daca stai 8 ore, sau mai mult, in fata unui calculator, poti sa te revigorezi practicand Qigong -stilul QilinGong.  Daca esti sedentar /a poti sa combati acest lucru practicand Qigong. Miscarea este hrana articulatiilor. Toata lumea stie ca miscarea aduce o gama variata de beneficii organismului uman. Practicarea acestei activitati are ca rezultat o stare fiziologica buna, sanatate si confort fizic, determinand o stare psihica pozitiva.

 

Chiar si numai o sedinta de Qigong are un efect revigorant. Mai ales daca practicam in parc sau la munte, pentru ca ne bucuram de climatul natural pentru propriu organism. Efectele sunt deosebite, dar inainte de a incepe practica de Qigong, e bine sa va adresati medicului pentru a sti daca puteti practica aceasta metoda complexa pentru revigorarea organismului, pentru atingerea unei stari optime de sanatate.

 

Prin Qigong se actioneaza asupra meridianelor energetice. Dar ce sunt aceste meridiane energetice? Sunt canalele prin care circula energia. Daniel Reid spunea in cartea sa ca “Sistemul energetic uman este constituit dintr-o retea invizibila de canale, dar deosebit de functionala, care strabate intregul corp uman - un fel de matrita principala, atat pentru sitemul circulator, cat si pentru cel nervos, ca si pentru toate celelalte organe vitale si pentru functiile lor. Orice congestie sau obstructie in sistemul circulator sau in cel nervos, poate fi, de obicei, pe seama unui blocaj sau dezechilibru in reteaua energetica si, deci, tratata prin eliberarea respectivului canal si reechilibrarea fluxului de energie care trec prin el.”

 

 Prin Qigong,  se invata si se practica tehnici de colectare si rafinare a energiei, dar si tehnici de conservare a sanatatii.  Unele pozitii din Qigong conduc energia catre unele meridiane, alte pozitii, pe meridiane opuse. Importante in aceste tehnici, pe langa reglarea pozitiei, sunt si reglarea respiratiei, activitatea mentala.

 

 

 

Roxana R.

 

 


 

 

 Faci suficienta miscare?  Daca nu, poti incepe chiar de azi, indiferent ce varsta ai!

 

 


 

*  Qigong - Stilul Qilingong - Metoda holistica ce vizeaza mintea, trupul si sufletul.

 

**  In China este indicat Qigong-ul ca o parte a Planului National de Sanatate, existand institute de cercetare si aplicatii medicale ale Qigong-ului, constituind  un aspect important al sistemului oficial de asistenta medicala.

   

 

 

 

sursa foto: qilingong.com

 

 sursa foto: pixabay.com

 

Qigong -  Traineri QilinGong 2018