YIN si YANG 

 

Toate lucrurile din natura, toate activitatile din viata au doua aspecte opuse si complementare in acelasi timp. Aparent contrare, ele sunt de fapt cele doua fete ale monedei.

 

 YIN reprezinta partea  feminina, umbrita, ascunsa, luna, frig, apa, materia, contractia, inactivitatea. 

YANG reprezinta partea masculina, stralucirea, expansiunea, soarele, caldura, focul, energia, activitatea.

 

 Toate bolile sunt rezultatul unui dezechilibru in corpul nostru.  Dezechilibrul este urmat de  echilibru.  Universul poate fi observat  printr-o permanenta schimbare de rol a celor doua forte YIN si YANG.

 

Frigul iernii se transforma in caldura verii. Intunericul este schimbat de lumina. Dupa nastere urmeaza moartea.Opusurile nu concureaza, fiecare aspect este complementar dar il si echilibreaza pe celalalt. Corpul omenesc  este o combinatie de YIN si YANG. Abdomenul este YIN, fiind ascuns. Spatele este YANG, fiind expus.

 

Sanatatea este capacitatea de a mentine in echilibru cele doua forte in interiorul nostru. Dezechilibrul intre YIN si YANG poate duce la aparitia bolii.

 

 Exces de YANG inseamna deficienta de YIN. Simptomele ar putea fi constipatie, buze uscate,transpiratie in exces. Luam decizii rapide. Ne caracterieaza actiunea si vom obtine ceea ce vrem.

 Exces de YIN inseamna deficienta de YANG. Simptomele ar putea fi maini si picioare reci, oboseala, puls scazut. Suntem inclinati spre a fi buni ascultatori, vorbim pe un ton scazut, preferam activitati linistite ca plimbari in natura, stari meditative etc.

 

Aceste deficiente si excese sunt generate de miscarea energiei vitale, numita QI. Aceasta creeaza viata, transforma, stimuleaza activitatea. Este forta care  face posibil ca samanta sa devina planta. Miscarea energiei in corp ne afecteaza toata activitatea.

 

QIGONG este arta care ne invata cum sa ne echilibram, autocultivam si sa evoluam fizic, energetic si spiritual. Prin QIGONG invatam sa circulam energia, sa echilibram cele doua componente YIN si YANG. Astfel vom fi in armonie cu Universul interior si cu Universul  exterior, vom fi sanatosi, vom evolua .

 

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

 

Qigong -  Traineri QilinGong 2018